Vi har en styrelsemedlem i LAM Academy som skall åka Vasaloppet den 3 mars!

Efter några år av olika felaktiga diagnoser fick jag 2019 diagnosen, Lymfangioleiomyomatos, LAM. Det visade sig att hade jag en tumör i buken vilken orsakade svullnader i hela kroppen, fri vätska i buken och lymfa i bröstkorgen. Jag kunde inte böja mina knän utan att få hudsprickor och hade problem med att gå upp för trappan till första våningen.

Jag är en aktiv person som gillar att vandra, segla, cykla och åka skidor, men kunde inte göra något av detta tiden innan jag fick rätt diagnos i juli 2019 och möjlighet till behandling med läkemedlet Rapamun. Med Rapamun-behandlingen försvann mina symptom på två veckor men fortfarande kan en del bensvullnader uppkomma men alla andra besvär är borta. Alla har inte samma lycka som jag att hitta en fungerande behandling såsom med Rapamun. Den kan fungera för en del LAM- patienter men inte för alla. En del med andningsproblem kan behöva behandling med syrgas och eventuellt en lungtransplantation. Andra kan behöva hjälp från hemtjänsten för att klara vardagen.

För ett år sedan bestämde jag mig för att delta i Vasaloppet och samla in pengar till LAM Academy. Inför utmaningen att åka Vasaloppet får jag stor hjälp av Fysio Outdoor, Håkon Breistrand som planerar all min träning från början till slut.
LAM är fortfarande obotlig sjukdom, och arbetet med att skapa LAM Center i Sverige för
att stödja och behandla drabbade patienter och möjligheten att forska om sjukdomen är mycket värdefullt för oss. Därför är jag oerhört tacksam för just ditt stöd till LAM Academy, som är en ideell förening som arbetar för att stötta LAM- patienter, sprida kunskap om LAM samt att stötta forskningen om LAM.
Marta Ignasiak

LAM – lymfangioleiomyomatos – är en progressiv tumörsjukdom som nästan uteslutande drabbar kvinnor i fertil ålder. LAM visar förändringar i det lymfatiska systemet, cystbildning i lungorna och tumörer i buken, AML.

TACK FÖR DITT STÖD

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum

03 mar 2024
Expired!

Tid

All Day